Restructurări și Insolvență

Restructurare

Mediul afacerilor din zilele noastre fiind in continua schimbare, pune la încercare limitele oricărei întreprinderi. Un singur pas în direcția greșită sau nedorită poate avea efecte semnificative asupra performanței și a valorii afacerii tale. 

Mai devreme sau mai târziu, restructurarea are loc în majoritatea întreprinderilor și poate fi provocată de mai mulți factori. O problemă de flux de numerar poate scăpa de sub control; afectând producția, cifra de afaceri și fondul de comerț. O afacere poate avea adesea probleme cu venituri reduse și fluxuri de numerar limitate, ceea ce duce la o potențială insolvență

Performanța întreprinderii ar putea să fie sub așteptările tale, de aceea ai putea avea nevoie de îndrumare cu privire la restabilirea valorii afacerii tale. Chiar dacă afacerea ta nu necesită Restructurare acum, este util să înțelegi factorii declanșatori și procesele restructurării și beneficiile acesteia.

Evaluăm și oferim consultanță cu privire la amploarea problemei și determinăm ce este necesar pentru efectuarea redresării financiare.

Căutăm mai întâi soluții constructive, pornind de la premisa că lichidarea nu este inevitabilă. Experții noștri în restructurare împreună cu alți specialiști examinează toate opțiunile. Astfel, oferim un serviciu profesionist, eficient din punct de vedere al costurilor, care oferă recomandări și soluții practice de afaceri, în rapoarte clare și concise.

În cazul în care nu este posibilă depășirea dificultăților unei societăți, oferim sfaturi și recomandări clare privind lichidarea. De asemenea, putem consilia creditorii cu privire la recuperarea datoriilor lor în acest scenariu.

Restructrarea se poate realiza si prin fuziune, divizare, transfer de active.

Procesul tipic de restructurare implică o serie de etape care, în funcție de situația curentă a companiei, pot fi surprinse separat.

 • Fluxul de numerar pe termen scurt
 • Revizuirea planului de afaceri
 • Analiza opțiunilor de restructurare
 • Dezvoltarea unui plan de restructurare
 • Asistență în negociere
 • Asistență în implementare

Insolvență

În cazul în care insolvența este cea mai bună variantă pentru restructurarea afacerii dumneavoastră sau a afacerii debitorului dumneavoastră, putem juca un rol important în realizarea obiectivelor stabilite, acționând în calitate de administrator judiciar.
Echipa noastră formată din profesionisti în fiscalitate, contabilitate si drept, vă poate oferi un serviciu de cel mai înalt nivel calitativ, pe parcursul tuturor etapelor procedurale și în toate aspectele de substanță pe care afacerea le parcurge în cadrul unui asemenea demers.

Obiectivul principal în rolul nostru de administrator judiciar este acela de a acționa în vederea maximizarii recuperării creanțelor pentru creditorii societății în insolvență.

De asemenea, putem presta si urmatoarele servicii:

 • -putem acționa în calitate de consultanți pentru creditori sau debitori în procedurile de insolvență în care nu am fost numiți administratori judiciari/lichidatori, inclusiv pentru redactarea planului de reorganizare.
 • putem fi numiți ca experți independenți în scopul de a evalua viabilitatea unui plan de reorganizare.

În cazul în care salvarea afacerii nu este posibilă, putem acționa în calitate de lichidator judiciar într-un faliment rapid.

Lichidare voluntară:

 • acționăm în calitate de lichidator al societății
 • elaborăm un plan de distribuire a activelor
 • oferim consultanță fiscală înainte de începerea procesului

Asistenţă şi consultanţă juridică în fiecare dintre etapele de dizolvare, lichidare și radiere a societăţilor comerciale şi a sucursalelor, redactarea documentelor necesare pentru Registrul Comerţului

Contacteaza-ne!